De kracht van je gedachten…

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 2737
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

“Watch your thoughts; they become words.
Watch your words; they become actions.
Watch your actions; they become habits.
Watch your habits; they become character.
Watch your character; it becomes your destiny.”

 “Watch your thoughts; they become words”
Wat wij uitspreken komt altijd voort uit een gedachte – of we ons daar bewust van zijn of niet. Een vriendelijke gedachte gaat vooraf aan vriendelijke woorden. En andersom natuurlijk ook.

 

Watch your words; they become actions”
De toon van onze stem en lichaamshouding volgt automatisch de woorden die we uitspreken.
We creëren daarmee zelf de werkelijkheid die we beleven.

“Watch your actions; they become habits”
We hebben de natuurlijke neiging onze acties te herhalen. Daarmee ontstaan onze patronen en als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg: je comfortzone, hoe onaangenaam ook.

“Watch your habits; they become your character”
We definiëren mensen aan de hand van hun gedragingen. Onze woorden, ons handelen en onze gewoonten maken het onderscheid. Het is ook de behoefte aan voorspelbaarheid van de ander, maar dat er nog veel meer verrassingen onder zitten kunnen ze niet zien. En misschien jij zelf ook niet.

“Watch your character; it becomes your destiny”
Je binnenwereld kleurt je buitenwereld. Onze bestemming – onze werkelijkheid – onze wereld. Ieder van ons heeft een geheel eigen waarneming van de wereld waarin we leven. Onze gedachten, ons handelen, onze interpretatie van wat we meemaken, dat samen kleurt onze wereld. Dé werkelijkheid bestaat niet, hooguit een gedeelde werkelijkheid.

Wat kun je hier uit concluderen?
We creëren onze wereld zelf - met onze gedachten. We zijn niet verantwoordelijk voor onze gedachten, maar wel voor de manier waarop we op onze gedachten reageren en de conclusies die we daaraan verbinden. En helaas laten we ons meestal leiden door onze negatieve ervaringen uit het verleden. Die beknellende en belemmerende overtuigingen. Het mooie inzicht is –het is allemaal een illusie. De negatieve illusie opgedaan in het verleden vormt de beknelling over de werkelijkheid van het hier en nu. Toen was toen en nu is nu. De nu-werkelijkheid is goed en volmaakt – en een bron van mogelijkheden.