Vakmanschap = Eigenaarschap x Talent x Rol

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 6421
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vakman ben je door niet alleen de regels van het vak te kennen, maar juist door in samenhang met die regels ook improvisatie- en creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Pas als je jezelf inbrengt kun je situationeel handelen en ben je echt vakman.
Succesvolle organisaties begrijpen dit en zijn wendbaar. Ze kijken van buiten naar binnen en plaatsen de klant -burger, bewoner, patiënt of cliënt- centraal. De focus van aandacht ligt op het faciliteren van de interactie tussen klant en professional, daar waar het gebeurt. Men benut de kennis en ervaring bij vakmensen op de werkvloer: het innovatief vermogen, doe-kracht en visitekaartje van een organisatie. Het gaat om betrokken en bevlogen vakmensen die het verschil maken.

Lees meer

De 10 achterhaalde kenmerken van Talent management

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 5211
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bij steeds meer organisaties staat talent management op de agenda en dat is positief. Nog wat schoorvoetend, maar systematische ontwikkeling van personeel krijgt toenemende aandacht. Belangrijkste motief voor invoering is continuïteit van de organisatie en het vormgeven aan strategische personeelsplanning (Raet HR benchmark 2017). Toch zijn er meer, misschien wel betere redenen te bedenken. Hoe kun je echt betekenis geven aan talentmanagement?

lees meer

KWART JONGE AMBTENAREN TEGEN BURN-OUT AAN

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 3469
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Jonge werknemers, en dan met name ambtenaren, ervaren zoveel werkstress dat ze een groot risico lopen om overspannen te raken. Maar liefst 23 procent van de ambtenaren onder de 30 jaar zit in de risicozone wat betreft de gevolgen van werkstress. Dat is een groot verschil met de rest van de arbeidsmarkt, daar blijft het percentage steken op 15 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Arbo Unie onder 90 duizend werknemers. De Arbo Unie maakt zich zorgen over de nieuwe generatie ambtenaren want het worden er steeds meer.

Lees meer

Wat zeggen de koplopers in onze VUCA wereld over Talent Management?

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 3292
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VUCA world
Onze maatschappij wordt gedreven door technologie, klantervaring, regelgeving en nieuwe bedrijfsmodellen. De veranderingen die bedrijven doormaken volgen elkaar op in een steeds sneller tempo binnen een continu veranderende omgeving. De term VUCA (Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous) omschrijft de wereld waarin wij ons op dit moment als mensen en organisaties bevinden.

Lees meer

Mijn glas moet altijd vol zijn...

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 397
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mijn glas moet áltijd halfvol zijn en ik vind dat dit ook voor anderen zou moeten gelden. Ben jij of ken jij iemand wie hier met een dikke JA op reageert? Dan heb je mogelijk te maken met een vorm van geforceerde positiviteit ofwel toxic positivity.

Lees meer

Gebruik LSD, wees een OEN, laat OMA thuis en maak je niet DIK!

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 81141
3.28 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hier enkele simpele vuistregels voor een verbindend gesprek. Communiceren doen we meestal op de automatische piloot. Vanuit dit automatisme communiceren we met ons standaard repertoire. Hiermee komen we meestal een heel eind, maar toch zitten onze gesprekken vol aannames en overtuigingen. Deze filteren wat je écht hoort en wilt overbrengen. Iedereen stapt regelmatig in deze valkuilen, maar wil je elkaar echt begrijpen dan zijn deze vuistregels wel erg handig. Gemakkelijk te onthouden tips die je in gesprekken kunt gebruiken om echt verbinding te maken en de ander in zijn of haar waarde te laten.

Lees meer...