Wat zeggen de koplopers in onze VUCA wereld over Talent Management?

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 1791
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VUCA world
Onze maatschappij wordt gedreven door technologie, klantervaring, regelgeving en nieuwe bedrijfsmodellen. De veranderingen die bedrijven doormaken volgen elkaar op in een steeds sneller tempo binnen een continu veranderende omgeving. De term VUCA (Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous) omschrijft de wereld waarin wij ons op dit moment als mensen en organisaties bevinden.

Lees meer

KWART JONGE AMBTENAREN TEGEN BURN-OUT AAN

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 2266
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Jonge werknemers, en dan met name ambtenaren, ervaren zoveel werkstress dat ze een groot risico lopen om overspannen te raken. Maar liefst 23 procent van de ambtenaren onder de 30 jaar zit in de risicozone wat betreft de gevolgen van werkstress. Dat is een groot verschil met de rest van de arbeidsmarkt, daar blijft het percentage steken op 15 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Arbo Unie onder 90 duizend werknemers. De Arbo Unie maakt zich zorgen over de nieuwe generatie ambtenaren want het worden er steeds meer.

Lees meer

De 10 achterhaalde kenmerken van Talent management

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 3706
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bij steeds meer organisaties staat talent management op de agenda en dat is positief. Nog wat schoorvoetend, maar systematische ontwikkeling van personeel krijgt toenemende aandacht. Belangrijkste motief voor invoering is continuïteit van de organisatie en het vormgeven aan strategische personeelsplanning (Raet HR benchmark 2017). Toch zijn er meer, misschien wel betere redenen te bedenken. Hoe kun je echt betekenis geven aan talentmanagement?

lees meer

Vakmanschap = Eigenaarschap x Talent x Rol

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 4297
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vakman ben je door niet alleen de regels van het vak te kennen, maar juist door in samenhang met die regels ook improvisatie- en creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Pas als je jezelf inbrengt kun je situationeel handelen en ben je echt vakman.
Succesvolle organisaties begrijpen dit en zijn wendbaar. Ze kijken van buiten naar binnen en plaatsen de klant -burger, bewoner, patiënt of cliënt- centraal. De focus van aandacht ligt op het faciliteren van de interactie tussen klant en professional, daar waar het gebeurt. Men benut de kennis en ervaring bij vakmensen op de werkvloer: het innovatief vermogen, doe-kracht en visitekaartje van een organisatie. Het gaat om betrokken en bevlogen vakmensen die het verschil maken.

Lees meer

Zelfbewustzijn door executive coaching

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 2145
4.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Er was een tijd waarin executive coaching een stigma had, net als psychotherapie, deels omdat het vooral werd gebruikt om een probleem op te lossen of om moeilijke persoonlijkheden te fixen. Tegenwoordig is het voor top-executives zo gewoon geworden om gecoacht te worden dat het wordt gezien als een extraatje, een teken van gearriveerd zijn aan de top.

lees meer

De kracht van je gedachten…

Posted by ProfessioneelZijn
Hits: 2574
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

“Watch your thoughts; they become words.
Watch your words; they become actions.
Watch your actions; they become habits.
Watch your habits; they become character.
Watch your character; it becomes your destiny.”

lees meer